Meniu Închide

Sisteme de Monitorizare a Conductelor

Detectam, localizam și clasificam pericolele în timp real, de-a lungul întregii conducte cu sistemele de monitorizare a conductelor.

Asiguram monitorizarea rapida si precisa, on-line a coroziunii interne și a activității bacteriene în conducte prin monitorizarea continuă a fluidelor și gazelor în condiții de funcționare reale utilizand instrumente de monitorizare a conductelor.

AEG OIL Ofera analiza on-line a programelor de tratament chimic.

Aplicații

  • Conducte de gaze fluide, umede și rafinate
  • Rafinării
  • Conducte și terminale de trecere a râurilor
  • Platforme offshore 

Detectare scurgeri
> Detectarea efectelor geohazard
> Detectează intruziunea
> Preveniți deteriorarea conductei prin detectarea precoce a amenințărilor

Omnisens Lynx transformă un cablu de fibră optică într-un sistem de monitorizare continuă, în timp real, la un cost suplimentar minim. Această tehnică ajută operatorii să detecteze cele mai vechi stadii de amenințări la conducte, oferindu-le timp și informații pentru a permite un răspuns eficient.
Un cablu de fibră optică externă, adesea inclus în timpul instalării conductelor pentru comunicații, este utilizat pentru a detecta scurgeri, mișcări ale terenului și intruziune terță parte, ajutând la evitarea deteriorării conductelor.

Fiecare sistem Lynx oferă o gamă de interogatori de înaltă performanță:

Detectarea scurgerilor:
Raman și Brillouin Distributed Temperature Sensing (DTS) detectează schimbările de temperatură de la care se pot deduce scurgeri. De asemenea, se poate detecta mișcarea apelor subterane și eroziunea.

Efectul geohazard și detectarea mișcării la sol:
Temperatura distribuită și senzația de deplasare (DTSS) este sensibilă la mișcările de sol de-a lungul conductei, care pot, de exemplu, să rezulte dintr-o alunecare de teren, o cădere de rocă sau un eveniment seismic. Tulpina indusă pe senzorul de fibră optică instalată pe conducte în direcția opusă oferă cea mai apropiată detectare și localizare a evenimentului.

Detectarea intruziunilor:
un sistem dedicat bazat pe fibra optica distribuite Vibration / Acoustic Sensing (DVS / DAS) detecteaza intruziunea.
Omnisens este unic plasat pentru a furniza un sistem de monitorizare a integrității conductei Lynx pentru a se potrivi cerințelor sistemului de management al integrității conductelor sau ale conductelor.

Performanță: Omnisens Lynx combină performanța de măsurare a Omnisens DITEST (pentru detectarea mai devreme a scurgerilor și / sau a mișcării la sol) și Omnisens DIVA (pentru detectarea intruziunilor) cu interfața utilizator Omnisens Map pentru a oferi o soluție de monitorizare a integrității conductei.

Interogatorii Omnisens DITEST și DIVA monitorizează distanțele mai mari de 40 km. Rezoluția spațială a DITEST este stabilită în timpul configurării și rămâne aceeași pe întreaga distanță. Buga optică ridicată oferă o marjă de instalare a fibrei optice. DTS bazat pe Omnisens Raman este potrivit pentru lungimi mai scurte ale conductelor.

Sensibilitate: evenimentele de scurtă durată (scurgere), tulpina (mișcarea la sol) și vibrațiile (intruziunea) pot fi detectate și localizate devreme, oferind operatorului timp pentru a acționa.

Comunicare: Starea și evenimentele detectate pot fi comunicate în timp real către o serie de sisteme terțe. Omnisens respectă liniile directoare privind managementul securității informațiilor pentru a asigura integritatea, disponibilitatea și trasabilitatea informațiilor.

Cost eficient și flexibil: dacă se instalează cablu cu fibră optică cu conducta, utilizarea unor fibre pentru a asigura detectarea scurgerilor și a intruziunilor se face la un cost suplimentar minim. Un cablu cu fibră optică pentru detectarea mișcării la sol este mai specializat. Pentru detectarea scurgerilor (monitorizarea temperaturii) a lungimilor scurte ale conductelor, Omnisens Raman DTS este disponibil. Aceasta necesită fibre de detectare multimodală și nu oferă detectarea mișcării la sol.

Visit Us On Google PlusVisit Us On Linkedin